Juridische trainingen

Regels begrijpelijk en praktisch uitgelegd aan niet-juristen

De wet koppelen aan de praktijk

De gemiddelde sheet van een juridische training bestaat uit: een artikel uit de wet,  de wetsgeschiedenis, en overwegingen uit jurisprudentie.

Zelfs ik als jurist vind dat een saaie en weinig inspirerende manier van kennis overdracht. En het is ook helemaal niet nodig als we uw medewerkers willen leren waarmee ze rekening moeten houden in hun dagelijkse werk. Immers, als het nodig is de tekst van de wet erbij te hebben, dan kunt u beter een jurist inschakelen en het niet zelf meer proberen op te lossen. 

Een juridische training voor niet-juristen moet er dus anders uitzien dan voor juristen. Zij moeten niet de tekst van de wet kunnen lezen, maar weten wat de regels zijn en hoe daarmee om te gaan. En die kennis moet dan op een niet-juridische manier overgebracht worden zodat mensen het onthouden en zich geïnspireerd voelen er ook iets mee te gaan doen.

Wij zijn zeer ervaren in het vertalen van wet- en regelgeving naar de dagelijkse praktijk en kunnen zo trainingen op maat maken over uiteenlopende juridische onderwerpen, van arbeidsrecht tot contracten, van onderwijsrecht tot gezondheidsrecht en van privacy tot mededigingsrecht. Omdat we de trainingen op maat maken, kunnen we interne beleidsafspraken en dergelijke meenemen in de training.

Voorbeelden van trainingen

Het interne contractenproces

Privacy awarness training

De zieke werknemer: waar op te letten

Arbeidsrecht algemeen voor HR en MT

Mededinging in de praktijk

Waarom trainingen van Just Legal?

Legal voor niet-juristen

Soms is het nodig dat medewerkers kennis hebben van wet- en regelgeving, maar ze hoeven geen halve juristen te worden. Geen wetteksten dus, maar checklists en do’s & don’ts. 

Praktische trainingen

Wij nemen als uitgangspunt het dagelijkse werk en niet de juridische regels. Het gevolg: praktische trainingen gericht jullie werkprocessen. 

Handzame handouts

Geen dikke naslagwerken, maar handzame en bruikbare checklists voor dagelijks gebruik

Ervaren, enthousiaste docenten

Onze ervaren docenten nemen niet-juristen op een enthousiasmerende manier mee de wereld  van de juristen in. 

Casuïstiek

Waar mogelijk maken we gebruik van uw eigen casussen. Daarnaast gebruiken we relevante casussen uit jurisprudentie. Het doel hiervan is het herkennen van situaties en leren van anderen (die het soms niet zo handig aanpakten). 

Maatwerk

Wij kunnen over vrijwel elk juridisch onderwerp een training op maat ontwikkelen voor uw medewerkers. Indien nodig voeren we voorgesprekken met uw medewerkers om te ontdekken welke kennis zij nodig hebben voor hun dagelijkse werk.

Uw medewerkers kunnen zelf
(juridische) problemen voorkomen,
zolang u ze maar leert hoe.

Enkele bedrijven die u voorgingen

Stichting Cordaid

Bergman Clinics BV

IGM Holding BV

Stichting Carmel College

Viteau en Gio Coffee